Vanillewafels van Rösti
18 wafels
1 uur bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
wafels
Bereiding:
- Klop met de mixer of in de keukenmachine de margarine met de basterd- en vanille-suiker dik en romig. Klop er één voor één de eieren door; voeg pas een volgend ei toe als het vorige geheel is opgenomen.
- Zeef er in 3-4 porties het bakmeel boven en spatel het luchtig door het beslag.
- Maal de bevroren rösti in de keukenmachine (of in porties door de hakmolen van de staafmixer) fijn, maar niet tot puree! Schep de gemalen rösti door het beslag.
- Vet het wafelijzer dun in met olie en verwarm op matig hete temperatuur 5 minuten voor. Schep met twee lepels 2 bolletjes beslag in het wafelijzer en bak de de wafels in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de wafels op een taartrooster om af te koelen. Bak van de rest van het beslag nog zo'n 16 wafels.
- Leg de wafels op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Tip: De wafels zijn in een luchtdichte trommel of aluminiumfolie 2-3 weken te bewaren.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 290 kcal
- 17 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen